1. Nieuws en Nieuwtjes  < 2. 1.

HKD Agenda Nieuws

 

Het belangrijkste nieuws staat nu op

HKD Twitter en HKD Facebook

Voor de inhoud van deze 2 HKD-media

is de webmaster van deze website niet verantwoordelijk.

 

HKD Nieuws en Facebook en Twitter

worden door andere, zeer deskundige

HKD-vrijwilligers verzorgd.

 

Overdruk uit het blad

van Daarom Diemen, voorjaar '18

 

 

Bron: Daarom Diemen

 

 

 www.diemerkrant.nl

Type dit websiteadres in uw browser

 

 

Werk start bij Diemer brandweerkazerne

 

Posted on 8 februari 2018 By RP

 

Aannemer BAM is begonnen met de werkzaamheden voor de renovatie van de brandweerkazerne in het centrum van Diemen. De kazerne zal grotendeels worden gesloopt, waarbij alleen de remise waar de brandweerwagens in staan overeind blijft. De nieuwe kazerne krijgt twee bouwlagen met kantoren, kleedruimten met sanitair, een kantine met keuken, een instructieruimte en technische ruimten. Het nieuwe gebouw moet in september klaar zijn. Tijdens de werkzaamheden blijft de brandweer operationeel vanuit de kazerne. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft ruim 1,8 miljoen euro uitgetrokken voor het project. De huidige brandweerkazerne aan de D.J. den Hartoghlaan werd in 1969 in gebruik genomen.

 

Bron Diemerkrant

 

 

 

’50 appartementen in pand Arent Krijtstraat 1’

 

Posted on 7 februari 2018  By   RP

 

Projectontwikkelaar AM hoopt op de hoek van de Arent Krijtstraat en de Hartveldseweg in Diemen een complex met 50 huurappartementen te realiseren. Dat blijkt uit de woningzoeker van AM Noordwest. Het gaat dan om de locatie waar een eerder plan voor een hoog flatgebouw met 66 woningen na veel verzet van de buurt door de gemeenteraad is afgestemd. AM spreekt nu van ‘een bijzonder appartementencomplex met fascinerende huurappartementen.’ Huurders kunnen vandaar in de toekomst ‘lopend, fietsend of met het openbaar vervoer naar bijvoorbeeld het Diemer Festijn, Park Frankendael, het Tropenmuseum, Artis of de Negen straatjes’. De projectontwikkelaar heeft de huurprijzen van de komende appartementen nog niet bekend gemaakt.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

 

www.diemernieuws.nl

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

 

Flat aan de M.L. Kinglaan. (Foto: Trudy Kroese)

 

Zendmasten van dak flat ML Kinglaan

 

wo 31 jan 2018

 

DIEMEN - De zendmasten die op het dak van de flat aan de Martin Luther Kinglaan stonden zijn drie weken geleden weggehaald.

 

De eerste zendmasten werden eind jaren negentig op het dak van de flat geplaatst. Dit was zeer tegen de zin van een aantal bewoners.

 

Zorgen

Zij maakten zich zorgen over de gevolgen van de straling op hun gezondheid. Bewoners van de bovenste verdieping hadden tevens last van de werkzaamheden die regelmatig op het dak plaatsvonden. Diverse bewoners besloten te verhuizen.

 

Niet meer nodig "De masten zijn op dinsdag 9 januari van het dak verwijderd. Tijdens een bijeenkomst van de vereniging van eigenaren is aangegeven dat de zendmasten zouden worden weggehaald. De huurders hebben overigens niets gehoord", aldus een bewoner van de Martin Luther Kinglaan. Ik heb begrepen dat de masten niet meer nodig zijn, omdat er in het buitengebied grotere masten zijn geplaatst."

 

Meer zorgen

De bewoner bevestigt dat veel bewoners zich zorgen maakten over het effect van de straling op hun gezondheid. "Er is nooit aangetoond dat de straling een negatieve invloed heeft op de gezondheid van de bewoners. Maar evenmin is vast komen te staan dat de straling niet tot gezondheidsklachten leidt."

 

Bron: Diemernieuws

 

 

 

Door het herstelwerk wordt het monument voor het nageslacht behouden. (Foto: Wiard Krook)

 

Herstel muurwerk op 'Gedenk te Sterven'

 

zo 17 dec 2017

 

DIEMEN - De afgelopen weken is gewerkt aan het muurwerk van begraafplaats Gedenk te Sterven in Diemen-Noord.

 

Wiard Krook van de Historische Kring Diemen over de geschiedenis van deze bijzondere begraafplaats: "Van de voormalige Mariakerk aan de Ouddiemerlaan te Ouddiemen zijn na de sloop in 1807 de funderingsmuren bewaard gebleven. Binnen het muurwerk van het schip en het koor werd toen begraafplaats Gedenk te Sterven ingericht. Medio 1994 werden de geheel verwaarloosde begraafplaats gefatsoeneerd en de afgebrokkelde muurresten weer opgemetseld."

 

Op 5 november 2015 werd Gedenk te Sterven met baarhuisje tot gemeentelijk monument benoemd.

 

Bron: Diemernieuws

 

 

De burgemeester feliciteert de oudste inwoner van Diemen. (Foto: Trudy Kroese)

 

Oudste inwoner (101) viert verjaardag

 

wo 13 dec 2017

 

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog heeft maandagochtend mevrouw Huijmans-Goedemans bezocht om haar met haar verjaardag te feliciteren.

 

Mevrouw Huijmans-Goedemans is 101 jaar geworden en is de oudste inwoner van Diemen.

Zij woont in zorgcentr

um Berkenstede.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 www.diemerkrant.nl

Type dit websiteadres in uw browser

 

 

 

De sloephaven aan de Slagbaai.

 

Aanlegplaatsen Plantage de Sniep uitgebreid

 

di 12 dec 2017

 

DIEMEN - De sloepenhaven aan de Slagbaai bij Plantage de Sniep wordt uitgebreid met 28 nieuwe ligplaatsen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

 

Op dit moment zijn er al 28 ligplaatsen die door vergunninghouders mogen worden gebruikt. Ook de 28 nieuwe plekken zijn alleen voor vergunninghouders.

 

Wethouder Lex Scholten, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Plantage de Sniep is tevreden. "Er is veel belangstelling voor deze aanlegplaatsen; we hebben een door de notaris vastgestelde wachtlijst van 63 belangstellende Diemenaren. Met deze uitbreiding kunnen we een flink deel nu een plaats aanbieden. Daarnaast draagt het haventje bij aan een levendige uitstraling bij de entree van Diemen."

 

De nieuwe ligplaatsen komen onderaan het talud van de Provincialeweg. Aan het begin van het kanaal worden borden geplaatst om aan te geven dat afmeren is voorbehouden aan vergunninghouders. Van 1 april tot 1 november mogen de bootjes in het water liggen en in de winter moeten ze worden verwijderd.

 

Volgens planning starten de werkzaamheden begin volgend jaar zodat de ligplaatsen voor het nieuwe vaarseizoen gereed zijn. Omwonenden en mensen op de wachtlijst worden binnenkort schriftelijk geïnformeerd.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 www.diemerkrant.nl

Type dit websiteadres in uw browser

 

 

Woningen van ruim half miljoen in hart Diemen

 

Posted on  6 december 2017 By RP

 

Een groot aankondigingsbord is het eerste teken dat de bouw van een complex grotere woningen op de hoek van het Wilhelminaplantsoen en de Ouddiemerlaan op gang gaat komen. Op de plaats van het voormalige postkantoor gaat DID vastgoedontwikkeling tien koopwoningen van drie en vier verdiepingen bouwen met op de binnenplaats een parkeerterrein. De woningen moeten minstens een half miljoen euro per stuk kosten, en dat is de vanaf-prijs. De ontwikkelaar hoopt in het tweede kwartaal van 2018 met de bouw te beginnen maar eerst moeten daarvoor nog enkele procedures worden afgerond.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

Renovatie brandweer- kazerne Diemen start

 

Posted on 4 december 2017 By  RP

 

Aannemer BAM Bouw en Techniek gaat in februari beginnen met de renovatie  van de brandweerkazerne in Diemen. De huidige kazerne is bouwkundig in verouderde staat, bevat asbesthoudende materialen en voldoet qua grootte en indeling niet langer aan de huidige normen. Constructief onderzoek heeft aangetoond dat het gebouw bouwkundig zeer beperkt aan te passen is. Daarom zal met uitzondering van de remise de gehele kazerne worden gesloopt. De nieuwe kazerne krijgt twee bouwlagen met onder meer kantoorruimten, kleedruimten met sanitair, kantine met keuken, instructieruimte, berging, werkplaats en technische ruimten. Tijdens de werkzaamheden blijft de brandweer operationeel vanuit de kazerne. Het nieuwe gebouw moet in september volgend jaar klaar zijn.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

Saan Diemen zet uniek kunstwerk op z’n plek

 

Posted on 1 december 2017  By RP 

 

Koninklijke Saan uit Diemen heeft een enorme uitvoering van de bekende Delftsblauwe voorstelling ‘Kussend Paar’ verhuisd van Hoofddorp naar Amsterdam en daar geplaatst bij de Hempont. Het mannetje en het vrouwtje, die samen 6700 kilo wegen, stonden in Hoofddorp waar ‘het grootste liefdeskoppel van Nederland’ de afgelopen twee jaar is bedacht en gebouwd door kunstenaar Saske van der Eerden in samenwerking met BRIGHT UP. De giga beelden van Kissing Couple XXXL zijn beide bijna tien meter groot (ongeveer drie verdiepingen hoog) en daarom met bijzonder transport over de weg naar hun eindbestemming getransporteerd. Op de eindbestemming stond een telekraan van Saan klaar om de beelden op de juiste positie te hijsen. Op 14 december zijn de sokkel en het terrein rond de beelden ook gereed en wordt het beeld officieel onthuld. ‘’Het kunstwerk geeft allure aan de omgeving en voorbijgangers kunnen hier hun blijdschap en liefde delen,’’ schrijft een trotse Saan.

 

Bron: DiemerKrant 

 

Facebook Diemernieuws

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Foto: Trudy Kroese

 

Bewoners van De Oude Smidse gaan nieuwe uitdaging aan

 

zo 26 nov 2017

 

DIEMEN - Barend Klarenbeek en Irene Swier hebben De Oude Smidse verkocht en zijn naar Portugal vertrokken. In het voorjaar verhuizen zij naar Bonaire.

 

Barend en Irene kochten De Oude Smidse 5,5 jaar geleden van de familie Van Dijk. Zij gingen er wonen en hebben het pand gerestaureerd.

 

Barend: "Wij waren op zoek naar een pand dat gerestaureerd moest worden. Toen wij hier kwamen wonen was het pand een bouwval. Er was geen riool, sanitair, gas en licht. Er was geen toilet te vinden in het hele pand. De Oude Smidse is een gemeentelijk monument en dat had tot gevolg dat wij de buitenkant en inwendige structuur in originele staat moesten houden. In overleg met de monumentencommissie van Noord-Holland hebben wij het pand van binnen en buiten volledig opgeknapt."

 

Bron: DiemerNieuws

 

  

 www.diemerkrant.nl

Type dit websiteadres in uw browser 

 

 

Verkoop nieuwe fase Plantage de Sniep start

 

Posted on 20 november 2017  By RP 

 

De verkoop van woningen in Fase 10 van uitbreidingsgebied Plantage de Sniep in Diemen begint op dinsdag 21 november. Deze fase van ontwikkelaar BPD omvat onder andere souterrainwoningen, split-level woningen en huizen met een veranda. De oppervlakte van de woningen loopt uiteen van 113 tot 220 vierkante meter. Elke woning beschikt over een eigen parkeerplaats. Meer informatie is te vinden op de  projectwebsite: plantagedesniep/fase-10-de-sniep  Fase 10 is de voorlaatste fase van het nieuwe woongebied; fase 11 wordt ontwikkeld door Dura en zal bestaan uit 34 rijwoningen waarvan het ontwerp is geïnspireerd op de Amsterdamse School. Op Plantage de Sniep wordt momenteel ook hard gewerkt aan de nieuwe Muiderstraatweg.

 

Bron: diemerkrant.nl

 

 

 

Plan Arent Krijtstraat ook financieel haalbaar

 

Posted on  20 november 2017 By RP

 

Nieuwe plannen voor de hoek van de Arent Krijtstraat en de Hartveldseweg, waar het voormalige kantoorpand inmiddels is gesloopt, moeten voor de ontwikkelaar (financieel) realiseerbaar zijn. Kan dit niet, dan blijft de locatie nog vele jaren braak liggen. De herontwikkeling dient ook ‘stedebouwkundig adequaat’ te zijn. Uitgangspunt is dat de lokatie de poort van Diemen aan de westkant vormt waar een ruimtelijke en functionele opwaardering wordt beoogd. ‘’Het is onwenselijk dat deze lokatie geen adequate stedebouwkundige invulling krijgt.’’ Dat alles schrijven B&W in een nieuwe notitie aan de raad over de Arent Krijtstraat locatie. Eerder werd het plan voor een 11 verdiepingen hoge flat na veel weerstand van omwonenden door de raad verworpen. Ontwikkelaar AM past nu het bouwplan aan. ‘’Het college dringt er bij AM op aan dat daarbij een participatietraject wordt doorlopen waarbij de omwonenden en overige inwoners betrokken worden’’.

 

Bron: Diemerkrant.nl

 

 

 

 

 

 www.diemerkrant.nl

Type dit websiteadres in uw browser

 

 

 

Historische Kring maakt ansichtkaarten Diemen

 

Posted on 19 maart 2018 By RP

 

De Historische Kring Diemen heeft twee verschillende sets ansichtkaarten uitgebracht van Diemen anno 2018. Iedere set telt vijf kaarten van gebouwen en objecten die na 2000 in Diemen zijn gebouwd.

 

Op die manier geven ze een goed beeld van het nieuwe Diemen, zegt de Historische Kring. De ansichtkaarten zijn op maandagmorgen te koop bij de Historische Kring Diemen in gebouw De Schakel aan de Burg. Bickerstraat. Eén set kost vier euro, voor de twee sets samen is de prijs 7,50 euro.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

Vereniging Historische Kring Diemen

 

MENU

klik op de streepjes