Nieuws & Nieuwtjes 3. 

4.3. - 2.1. 

 

HKD Agendanieuws

  

 

 www.diemerkrant.nl

Type dit websiteadres in uw browser

 

Project de Sniep in Diemen overgenomen

 

Posted on 20 december 2017 By RP

 

Woningbelegger Vesteda heeft het project met 202 woningen op Punt Sniep in Diemen overgenomen van ABC Vastgoed. De woningen worden naar verwachting begin 2020 opgeleverd. Het project aan de Muiderstraatweg omvat 10 woonblokken, 182 ondergrondse parkeerplaatsen, 52 parkeerplaatsen op maaiveld en 530m2 aan commerciële ruimte voor onder meer horeca. De woningen variëren van circa 52m2 tot circa 128m2 en bestaan uit voornamelijk appartementen aangevuld met een aantal stadswoningen. Ook komt er een gemeenschappelijke tuin en een haventje Het gehele project wordt zonder gasaansluiting gerealiseerd. Pieter Knauff, director Acquisitions: “Met de verwerving van Punt Sniep geeft Vesteda verder invulling aan de grote vraag naar vrije sector huurwoningen in Diemen en Amsterdam. Door de kleinschalige en tegelijkertijd stedelijke uitstraling van het project, de ligging in het water en het intieme binnengebied met (horeca-)voorziening krijgt Punt Sniep een eigen identiteit met een gevarieerd aanbod aan betaalbare huurwoningen in het middensegment.’’

 

Bon: Diemerkrant

 

www.diemernieuws.nl

Foto’s: Trudy Kroese 

tenzij anders vermeld

 

De herdenking op De Nieuwe Ooster. (Foto: Historische Kring Diemen)

 

Comité Diemen 1940-1945 en HKD herdenken piloten

 

do 16 nov 2017

 

DIEMEN - Henk de Wild, die zich jarenlang heeft ingezet voor de oorlogsherdenkingen in Diemen, Josje Kronenberg van het Comité Diemen 1940-1945, Taco ten Dam en Wiard Krook van de Historische Kring Diemen (HKD), waren zaterdag aanwezig bij de Klaprozenherdenking op begraafplaats De Nieuwe Ooster.

 

Op De Nieuwe Ooster liggen buitenlandse militairen begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied zijn gesneuveld. Elk jaar wordt op Remembrance Day, ofwel Klaprozendag stilgestaan bij het ereveld van de 325 militairen. Het symbool van Remembrance Day is de klaproos.

 

Ook de vijf bemanningsleden van de Wellington Mark X bommenwerper 'HE-154' van de Royal Australian Air Force liggen begraven op De Nieuwe Ooster. Dit vliegtuig werd op 12 juni 1943 op de retourvlucht van een bombardementsmissie boven Düsseldorf in de buurt van Diemen neergehaald door de Duitse luchtafweer. Het toestel stortte neer in het weiland van boer Cor Hennipman in Overdiemen. Doordat de bemanning besloot om een noodlanding te maken en het brandende vliegtuig niet per parachute te verlaten, verrichtten zij een heldendaad en behoedden een aantal bewoners van Diemen-Noord en Amsterdam-Oost voor een ramp.

 

De piloten, de Brit Arthur Jones en de Australiers Fletcher Green, Kenneth Fletcher, Edward Milliken en John Mell kwamen daarbij om het leven. De leeftijd van deze vrijwilligers varieerde tussen de 21 en 26 jaar. Met name HKD-redactielid Wiard Krook heeft diepgaand onderzoek gedaan naar deze vliegramp in Diemen, waardoor de jong overleden vliegers de laatste jaren tijdens de herdenking op De Nieuwe Ooster ook bijzondere aandacht uit Diemen krijgen.

 

Bron: DiemerNieuws

 

Eigen NieuwsdienstHKD

 

Lezing mevrouw Corrie Swinkels-Verwer

 

Diemen 11-11-2017, eigen nieuwsdienst HKD

Op zaterdag 11 november organiseerde de HKD een lezing gehouden door mevrouw Corrie Swinkels-Verwer.

 

 

Voor ruim 50 bezoekers hield zij een erg leuk en interessant verhaal over haar hobby en vooral werkzaamheden op het gebied van textielrestauratie.

 

 

ZIj heeft vele jaren bij het Rijksmuseum gewerkt en daar prachtige kleden en kledingstukken gerestaureerd. Ook voor het Koninklijke Huis heeft zij veel werkzaamheden verricht.

Het publiek was na afloop erg enthousiast over deze met veel ankedotes gehouden voordracht.

 

Bron: Eigen Nieuwsdienst HKD

 

 

www.diemernieuws.nl

Foto’s: Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Foto: Trudy Kroese, 

 

Kerkklok luidt weer en geeft tijd weer aan

 

za 28 okt 2017

 

DIEMEN - De klok van de kerk Sint-Petrus' Banden doet het weer.

 

Sinds donderdagavond luidt de kerkklok weer elk half uur en kan iedereen ook weer zien hoe laat het is.

 

De kerkklok is maanden defect geweest en is onlangs gerepareerd.

 

De klok kon nog wel handmatig worden geluid tijdens speciale gelegenheden, zoals uitvaartdiensten. 

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

Een lange rij hijskranen langs de Weespertrekvaart.

  

Koninklijke Saan viert 120-jarig bestaan met Spektakeldag

 

wo 27 sep 2017

 

DIEMEN -  In 1897 richtte Petrus Hendricus Saan een bodedienst op en verhuisde hij nog zelf met een handkar. Nu bestaat Saan, inmiddels Koninklijk, dus 120 jaar. Zaterdag werd dat heel toepasselijk gevierd met een SpekTAKELdag.

 

Medewerkers, oud-medewerkers, familieleden en relaties genoten bij het bedrijf van diverse demonstraties en activiteiten.

 

Rij hijskranen

En ook aan de rest van Diemen ging deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij, want voor het pand van Saan op de Weesperstraatweg stond afgelopen zaterdag een rij prachtige hijskranen langs het water van de Weespertrekvaart.

 

Hijsdiploma

Al het materieel stond verder op het terrein uitgestald. Medewerkers gaven demonstraties met hijskranen, hijsportalen, verhuiswagens en ander materieel. Iedereen kon zelf actief meedoen aan de heftruckproef, hijsen met de minikraan, de verhuisdozenrace of de puzzeltocht. De kinderen konden een 'hijsdiploma' halen en vermaakten zich onder begeleiding van leden van Scouting Diemen onder meer op de stormbaan en de springkussens.

 

Bron: DiemernNieuws

 

 

 www.diemerkrant.nl

Type dit websiteadres in uw browser

 

 

Saan is praktijklocatie voor verhuisopleiding

 

18 september 2017 Posted on By 

 

Saan Verhuizingen in Diemen gaat een praktijklocatie en een docent leveren voor de opleiding Projectverhuizer van het Verhuiscollege, het opleidingsinstituut van de Organisatie voor Erkende Verhuizers. Verhuiscollege werkt samen met verhuisbedrijven aan de uitbreiding van het aantal praktijklocaties bij Erkende Verhuizers in huis. Zo brengt men de vakopleidingen dichter bij de ondernemers en hoeven werknemers die de opleiding volgen korter te reizen. De docent, Charl Mulder, is gestart met het voorbereiden van de lessen die in oktober van start gaan. Charl is een echte praktijkman, met ruime ervaring op het gebied van grote projectverhuizingen bij Saan. Het contract voor de samenwerking werd getekend door Anton Vis (rechts) van de Organisatie voor Erkende Verhuizers en Rutger Alferink, algemeen directeur van Koninklijke Saan.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

Antieke tram trekt volle bak in Diemen

 

Posted on 9 september 2017 By BP

 

De oude tram die dit weekend door Diemen reed in het kader van de Open Monumentendag trok telkens weer een volle bak. De tram uit de jaren vijftig reed vanaf halte Schoolstraat elk half uur heen en weer naar de DiemerKrant, 9 september 2017

 

Van Swindenstraat in Amsterdam. De halte Schoolstraat stond vrijwel voortdurend vol met wachtenden, oud en jong, die een gratis ritje wilden meemaken. Lijn 11 reed vroeger van Station Muiderpoort via het toenmalige Station Weesperplein naar het Centraal Station maar volgde nu in Diemen het spoor van lijn 9. Ook de overige monumenten die hun deuren hadden opengesteld, zoals de Rooms-Katholieke Kerk, Schuilkerk De Hoop en de oude pastorie, kregen veel belangstellenden binnen.

 

Bron: Diemerkrant

 

Eigen Nieuwsdienst HKD

 

Foto: onbelend

 

Drukke kramenmarkt en Gemeentecafé

 

Eigen Nieuwsdienst HKD, 9 september 2017Diemernieuws

 

De kramenmarkt die zoals altijd tijdens de laatste dag van het Diemer Festijn wordt gehouden, werd ook dit jaar weer druk bezocht. Veel verenigingen, instellingen en politieke partijen gaven acte de présence terwijl er daarnaast ook een flink aantal meer commerciële kramen op het Diemerplein te vinden waren. Ook druk was het bij het Gemeentecafé, dat wegens het slechte weer wel naar de hal van het Gemeentehuis was verplaatst. De finale van Heel Diemen Bakt, de PubQuiz, de modeshow van Dress for Success en andere activiteiten konden zich in een grote en zeker ook gezellige belangstelling verheugen.

 

Bron: Eigen Nieuwsdienst HKD

 


Foto: John Haen - Op de foto: Links: Frans Wagenaar, rechts Frans Deckers

 

De HKD-kraam de kramenmarkt op het Diemerplein,

Gemeentedag, DiemerFestijn 2017

 

 

9 september 2017, Eigen Nieuwdienst HKD

 

Het was een fijne en zeer geslaagde dag!

's morgen in het begin nog al wat regen om elf uur kwam de zon door en werd het vrij druk op de markt, samen met de tentoonstelling "Boeren burgers en buitenlui" in ons clubhuis, 6 nieuwe leden. op de tentoonstelling kwamen er alleen al op zaterdag meer dan 35 bezoekers.

 

Bron: Eigen Nieuwsdienst HKD

 

 

 

www.diemernieuws.nl

Foto’s: Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Foto: DiemerNieuws

 

Vuurwerk aan slot Diemer Festijn

 

za 9 september 2017

 

DIEMEN - Met een groot vuurwerk aan de Venserkade is de 35e editie van het Diemer Festijn zaterdagavond afgesloten.

 

De hele zaterdag was er veel te doen in het centrum van Diemen. Het Gemeentecafé in het gemeentehuis werd druk bezocht, en ook voor de activiteiten buiten was veel belangstelling. Het weer zat dan ook onverwacht mee: op een enkele bui na bleef het droog. 

 

Bingo! In de feesttent moesten extra tafels worden aangesleept voor de vele bingospelers die hoopten op een mooie prijs.

 

Dansen 's Avonds geen tafels en stoelen, maar een tent vol dansende en meezingende feestgangers. Een groot feest, daar zorgden op het podium artiesten als Romy Monteiro en Peter Beense wel voor. 

 

Vuurwerk Toen het feest in de tent was afgelopen, werd de 35e editie van het Diemer Festijn afgesloten aan de Venserkade, met een groot vuurwerk. 

Meer foto's van het Diemer Festijn en de Gemeentedag in het DiemerNieuws van donderdag 14 september.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 Deckers Studio Fradeck

 

Red de muurschildering van Pierre van Soest

Red de Grote Rietschuur, in Diemen

 

Vernieuwde Website:

http://fradeck.nl/red_de_muurschildering_van_p_v_soest.html

 

Facebook:

https://www.facebook.com/De-Grote-Rietschuur-Diemen-428259254002885

 

Bron: Studio Fradeck -  https://www.fradeck.nl

 

 

 

Vereniging Historische Kring Diemen

Belangrijke mededeling

 

Actueel Nieuws

DiemerNieuws

Diemerkrant

Gemeente Diemen

Daarom Diemen