Nieuws  en Nieuwtjes  4.

4. - 3. - 2.1.

H KD Agenda Nieuws

 

De  Diemerkrant maakt zijn eigen foto's

 

 

www.diemernieuws.nl

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Foto: DiemerNieuws

 

Burgemeester Erik Boog en Wahida Amier getrouwd

 

vr 18 mei 2018

 

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog en Wahida Amier zijn vrijdagmiddag in het gemeentehuis van Diemen getrouwd

 

Op het plein achter het gemeentehuis volgden zo'n tweehonderd belangstellenden de huwelijksceremonie via twee schermen.

Nadat het huwelijk was voltrokken kwamen de burgemeester en zijn bruid naar buiten. Er werd een toost uitgebracht en de aanwezigen feliciteerden het bruidspaar.

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 24 mei.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

Foto: DiemerNieuws

 

Grote zorgen om pastorie Sint Petrus' Banden

 

do 19 apr 2018,

 

DIEMEN De bouwkundige staat van de pastorie van Sint Petrus' Banden, een rijksmonument, is zo slecht dat erfgoedvereniging Heemschut er bij de eigenaar, het parochiebestuur van Sint Petrus' Banden, en de gemeente op aandringt dat er maatregelen worden genomen om het gebouw te behoeden voor verval.

 

Het parochiebestuur wil niets liever, maar moet daarvoor het pand verkopen. En daarvoor geeft het bisdom maar geen toestemming.

 

Erbarmelijke toestand

Bij een inspectie constateerde Bond Heemschut dat de pastorie in een erbarmelijke toestand verkeert en hard achteruit gaat. De erfgoedvereniging trok daarom aan de bel bij het parochiebestuur en de gemeente Diemen.

 

Overname Stilgezeten heeft het parochiebestuur niet. Al in 2014 wilde Stadsherstel de pastorie overnemen om er woningen in te realiseren, toen de enige manier om de pastorie te redden, maar vervolgens treuzelde het bisdom zo lang met de handtekening onder de overdracht aan Stadsherstel, dat deze organisatie zich terugtrok.

 

Vlot trekken De bemoeienis van Heemschut, overigens niet door het parochiebestuur gevraagd, zou misschien wel kunnen helpen om het project weer vlot te trekken.

 

Bron: DiemerNieuws

www.diemerkrant.nl

 

 

 

 

 

Open dagen van start in Saan Museum Diemen

 

Posted on 7 april 2018  By RP 

 

Het Saan Museum in Diemen is zondag 8 april voor ’t eerst deze zomer weer open voor het publiek. De collectie uit de 120-jarige geschiedenis van dit Diemer bedrijf is te bezichtigen van 13.00 tot 16.00 uur. Het museum met onder meer historische auto’s en kranen, talloze foto’s, oude onderhoudsboeken en gereedschappen van vroeger is gevestigd bij de hoofdvestiging van Koninklijke Saan aan de Weesperstraat. (Oud-)personeelsleden van het bedrijf zijn aanwezig om een toelichting te geven of herinneringen op te halen. De toegang is gratis en ook voor parkeren hoeft niet betaald te worden. De volgende open dagen zijn op de zondagen 27 mei, 1 juli, 9 september, 21 oktober en 18 november. Het museum is op aanvraag ook voor groepen beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.saan.nl/saanmuseum/

 

Bron: Diemerkrant.nl

   

 

www.diemernieuws.nl

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Er is nu meer verbinding tussen de markt en de horeca .p het Diemerplein. (Foto: Trudy Kroese)

 

Positieve reacties op indeling markt

 

wo 4 apr 2018,

 

DIMEN - De reacties op de nieuwe indeling van de weekmarkt op het Diemerplein zijn positief.

 

Bezoekers, marktkooplieden en horecaondernemers aan het Diemerplein vinden de nieuwe opstelling van de kramen een verbetering.

Door de nieuwe indeling is er een ruim looppad tussen een aantal kramen en de horecazaken. Veel klanten lopen nu een rondje over de markt en komen langs veel kramen.

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 5 april.

 

Bron:: DiemerNieuws

 

 www.diemerkrant.nl

 

 

Brandweerkazerne in Diemen even puinhoop

 

Posted on 4 april 2018  By RP  

 

De brandweerkazerne van Diemen is grotendeels gesloopt. Alleen het deel waar de brandweerauto’s in staan is nog overeind gebleven en zal ook zo blijven. De gesloopte gedeelten worden vervangen door een nieuwe gebouw van twee bouwlagen met onder meer kantoorruimten, kleedruimten met sanitair, kantine met keuken, instructieruimte, berging, werkplaats en technische ruimten. Tijdens de werkzaamheden is de vaste bezetting van de kazerne gehuisvest in enkele containers achter het gebouw. De inzetbaarheid van de brandweer in Diemen komt op die manier niet in gevaar. Aannemer BAM Bouw en Techniek hoopt de nieuwe brandweerkazerne van Diemen in september klaar te hebben.

 

Bron: DiemerKrant

 

Overdruk uit het blad

van Daarom Diemen, voorjaar 2018

 

 

Bron: Daarom Diemen

JPEG 

www.diemernieuws.nl

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

jeroen van de Kraats en Yourick Fokker, beiden van Depot Diemen, Lex Scholten, wethouder gemeente Diemen, Ruud Snelderwaard, directeur Nuoncentrale Diemen, Joop Saan, eigenaar Koninklijke Saan. (Foto: Koninklijke Saan.)

 

Onderzoek nieuwe huisvesting Koninklijke Saan aan Overdiemerweg

 

vr 16 mrt 2018,

 

DIEMEN - Koninklijke Saan, de gemeente Diemen, Depot Diemen en Nuon hebben dinsdag een intentieovereenkomst getekend voor het onderzoeken van nieuwe huisvesting voor Koninklijke Saan binnen de de gemeente Diemen.

 

De vier partijen hebben daarmee de intentie om te onderzoeken of de locatie - gelegen aan de Overdiemerweg en in eigendom van Nuon - de meest geschikte locatie is voor de nieuwe huisvesting van Saan formeel bekrachtigd.

 

Verder ontwikkelen

Koninklijke Saan heeft momenteel haar hoofdvestiging en een tweede bedrijfsterrein aan de Weesperstraat in Diemen. De hoofdvestiging is meer dan veertig jaar geleden gebouwd. De bedrijfsgebouwen zijn toe aan een grondige renovatie. Bovendien is de verdeling over twee terreinen niet meer ideaal en is de huidige ligging in de directe nabijheid van woongebieden niet wenselijk. Saan is daarom op zoek naar een nieuwe locatie waar het bedrijf zich weer verder kan ontwikkelen. Het bedrijf is al sinds de oprichting, 120 jaar geleden, verbonden aan Diemen en wil graag binnen de gemeente blijven. De gemeente wil zich inspannen om Saan, dat voor veel werkgelegenheid zorgt en een ruime maatschappelijke bijdrage levert, te helpen bij het vinden van passende huisvesting binnen de gemeentegrenzen.

 

Nuon

Nuon heeft een terrein voor de productie en distributie van elektriciteit op eigen grond aan de Overdiemerweg in Diemen. Voor de bedrijfsvoering van de elektriciteitscentrale is niet alle grond in gebruik en Nuon is bereid om in gesprek te treden met Saan inzake het in erfpacht uitgeven van het stuk grond voor een functie die bij de bedrijfsvoering van Nuon past.

 

Depot Diemen is de conceptontwikkelaar die samen met de partijen onderzoekt of de huisvestingbehoefte van Saan te realiseren is op het stuk grond van Nuon.

 

Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst hebben Saan, gemeente Diemen, Depot Diemen en Nuon geen bindende afspraken gemaakt, maar is men wel overeengekomen zich actief in te spannen om tot goede en bindende afspraken te komen die de nieuwbouw voor Saan

mogelijk maken.

 

Woningbouw

Wethouder ruimtelijke ontwikkeling Lex Scholten is blij met deze stap. "De ontwikkelaar Depot Diemen zou hier een distributiecentrum bouwen. Dat wordt nu omgezet nu blijkt dat een vestiging van Saan op die locatie tot de mogelijkheden behoort. De gemeente heeft alle betrokken partijen bij elkaar gebracht met dit resultaat. Ik verwacht dat nog dit jaar alle contracten kunnen worden getekend. Wat er met de huidige locatie van Saan gaat gebeuren is nog niet bekend. Woningbouw op die plaats behoort wat de gemeente betreft tot de mogelijkheden."

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

Deel brandweerkazerne wordt gesloopt

 

di 20 mrt 2018,

 

DIEMEN - De sloop van een groot deel van de brandweerkazerne is in volle gang. De garage waarin de brandweerauto's staan wordt niet gesloopt.

 

De nieuwe kazerne krijgt twee bouwlagen en verschillende gebruiksfuncties, zoals kantoorruimten, kleedruimten met sanitair, kantine met keuken, instructieruimte, berging, werkplaats en technische ruimtes.

 

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijft de brandweer operationeel vanuit de huidige kazerne.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

www.diemerkrant.nl

 

 

 

Historische Kring maakt ansichtkaarten Diemen

 

Posted on 19 maart 2018 By RP

 

De Historische Kring Diemen heeft twee verschillende sets ansichtkaarten uitgebracht van Diemen anno 2018. Iedere set telt vijf kaarten van gebouwen en objecten die na 2000 in Diemen zijn gebouwd.

 

Op die manier geven ze een goed beeld van het nieuwe Diemen, zegt de Historische Kring. De ansichtkaarten zijn op maandagmorgen te koop bij de Historische Kring Diemen in gebouw De Schakel aan de Burg. Bickerstraat. Eén set kost vier euro, voor de twee sets samen is de prijs 7,50 euro.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

Saan Diemen geeft jeugd dodehoek les

 

Posted on 16 maart 2018  By RP

 

Koninklijke Saan uit Diemen is weer gestart met de “Dode Hoeklessen’ aan kinderen van groep 8 van een aantal basisscholen in de buurt van Diemen. Elke vrachtwagen heeft een aantal dode hoeken en een chauffeur kan niet in al zijn spiegels tegelijk kijken. Om ongevallen te voorkomen blijft het noodzakelijk dat alle verkeersdeelnemers, dus zeker jonge (fietsende) weggebruikers, goed op de hoogte zijn van het gevaar van de dode hoek, aldus Saan. De kinderen zijn altijd erg enthousiast tijdens deze verkeerslessen en ervaren op een leuke en actieve manier wat de gevaren op de weg kunnen zijn De kinderen krijgen eerst de theorie uitgelegd aan de hand van een film en daarna gaan ze naar buiten om met een verhuiswagen van Saan de praktijk te ervaren. Ze mogen zelf om de beurt plaatsnemen achter het stuur, terwijl hun klasgenoten rondom de vrachtwagen staan. Zo ervaren ze zelf wat een vrachtwagenchauffeur wél – en vooral níet – kan zien. Na de praktijk gaan de kinderen weer naar binnen om via vragen] meer te wten te komen.

 

 

Bron Diemerkrant

  

 

www.diemernieuws.nl

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld 

 

Hoogste punt nieuw schoolgebouw is bereikt

 

wo 7 mrt 2018,

 

DIEMEN - Het hoogste punt van het nieuwe gebouw van brede school De Kersenboom is vandaag bereikt.

 

Personeel van de school bood de bouwvakkers een 'pannenbierlunch' aan.

 

Het schoolgebouw wordt naar verwachting eind juli opgeleverd. De school gaat aan het begin van het schooljaar 2018-2019 open.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

www.diemerkrant.nl

 

 

Werk start bij Diemer brandweerkazerne

 

Posted on 8 februari 2018 By RP

 

Aannemer BAM is begonnen met de werkzaamheden voor de renovatie van de brandweerkazerne in het centrum van Diemen. De kazerne zal grotendeels worden gesloopt, waarbij alleen de remise waar de brandweerwagens in staan overeind blijft. De nieuwe kazerne krijgt twee bouwlagen met kantoren, kleedruimten met sanitair, een kantine met keuken, een instructieruimte en technische ruimten. Het nieuwe gebouw moet in september klaar zijn. Tijdens de werkzaamheden blijft de brandweer operationeel vanuit de kazerne. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft ruim 1,8 miljoen euro uitgetrokken voor het project. De huidige brandweerkazerne aan de D.J. den Hartoghlaan werd in 1969 in gebruik genomen.

 

Bron Diemerkrant

 

 

 

’50 appartementen in pand Arent Krijtstraat 1’

 

Posted on 7 februari 2018  By   RP

 

Projectontwikkelaar AM hoopt op de hoek van de Arent Krijtstraat en de Hartveldseweg in Diemen een complex met 50 huurappartementen te realiseren. Dat blijkt uit de woningzoeker van AM Noordwest. Het gaat dan om de locatie waar een eerder plan voor een hoog flatgebouw met 66 woningen na veel verzet van de buurt door de gemeenteraad is afgestemd. AM spreekt nu van ‘een bijzonder appartementencomplex met fascinerende huurappartementen.’ Huurders kunnen vandaar in de toekomst ‘lopend, fietsend of met het openbaar vervoer naar bijvoorbeeld het Diemer Festijn, Park Frankendael, het Tropenmuseum, Artis of de Negen straatjes’. De projectontwikkelaar heeft de huurprijzen van de komende appartementen nog niet bekend gemaakt.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

www.diemernieuws.nl

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

 

Flat aan de M.L. Kinglaan. (Foto: Trudy Kroese)

 

Zendmasten van dak flat ML Kinglaan

 

wo 31 jan 2018

 

DIEMEN - De zendmasten die op het dak van de flat aan de Martin Luther Kinglaan stonden zijn drie weken geleden weggehaald.

 

De eerste zendmasten werden eind jaren negentig op het dak van de flat geplaatst. Dit was zeer tegen de zin van een aantal bewoners.

 

Zorgen

Zij maakten zich zorgen over de gevolgen van de straling op hun gezondheid. Bewoners van de bovenste verdieping hadden tevens last van de werkzaamheden die regelmatig op het dak plaatsvonden. Diverse bewoners besloten te verhuizen.

 

Niet meer nodig "De masten zijn op dinsdag 9 januari van het dak verwijderd. Tijdens een bijeenkomst van de vereniging van eigenaren is aangegeven dat de zendmasten zouden worden weggehaald. De huurders hebben overigens niets gehoord", aldus een bewoner van de Martin Luther Kinglaan. Ik heb begrepen dat de masten niet meer nodig zijn, omdat er in het buitengebied grotere masten zijn geplaatst."

 

Meer zorgen

De bewoner bevestigt dat veel bewoners zich zorgen maakten over het effect van de straling op hun gezondheid. "Er is nooit aangetoond dat de straling een negatieve invloed heeft op de gezondheid van de bewoners. Maar evenmin is vast komen te staan dat de straling niet tot gezondheidsklachten leidt."

 

Bron: Diemernieuws

 

 

 

Door het herstelwerk wordt het monument voor het nageslacht behouden. (Foto: Wiard Krook)

 

Herstel muurwerk op 'Gedenk te Sterven'

 

zo 17 dec 2017

 

DIEMEN - De afgelopen weken is gewerkt aan het muurwerk van begraafplaats Gedenk te Sterven in Diemen-Noord.

 

Wiard Krook van de Historische Kring Diemen over de geschiedenis van deze bijzondere begraafplaats: "Van de voormalige Mariakerk aan de Ouddiemerlaan te Ouddiemen zijn na de sloop in 1807 de funderingsmuren bewaard gebleven. Binnen het muurwerk van het schip en het koor werd toen begraafplaats Gedenk te Sterven ingericht. Medio 1994 werden de geheel verwaarloosde begraafplaats gefatsoeneerd en de afgebrokkelde muurresten weer opgemetseld."

 

Op 5 november 2015 werd Gedenk te Sterven met baarhuisje tot gemeentelijk monument benoemd.

 

Bron: Diemernieuws

 

 

www.diemernieuws.nl

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

De burgemeester feliciteert de oudste inwoner van Diemen. (Foto: Trudy Kroese)

 

Oudste inwoner (101) viert verjaardag

 

wo 13 dec 2017

 

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog heeft maandagochtend mevrouw Huijmans-Goedemans bezocht om haar met haar verjaardag te feliciteren.

 

Mevrouw Huijmans-Goedemans is 101 jaar geworden en is de oudste inwoner van Diemen.

Zij woont in zorgcentr

um Berkenstede.

 

Bron: DiemerNieuws

www.diemerkrant.nl

 

 

 

De sloephaven aan de Slagbaai.

 

Aanlegplaatsen Plantage de Sniep uitgebreid

 

di 12 dec 2017

 

DIEMEN - De sloepenhaven aan de Slagbaai bij Plantage de Sniep wordt uitgebreid met 28 nieuwe ligplaatsen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

 

Op dit moment zijn er al 28 ligplaatsen die door vergunninghouders mogen worden gebruikt. Ook de 28 nieuwe plekken zijn alleen voor vergunninghouders.

 

Wethouder Lex Scholten, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Plantage de Sniep is tevreden. "Er is veel belangstelling voor deze aanlegplaatsen; we hebben een door de notaris vastgestelde wachtlijst van 63 belangstellende Diemenaren. Met deze uitbreiding kunnen we een flink deel nu een plaats aanbieden. Daarnaast draagt het haventje bij aan een levendige uitstraling bij de entree van Diemen."

 

De nieuwe ligplaatsen komen onderaan het talud van de Provincialeweg. Aan het begin van het kanaal worden borden geplaatst om aan te geven dat afmeren is voorbehouden aan vergunninghouders. Van 1 april tot 1 november mogen de bootjes in het water liggen en in de winter moeten ze worden verwijderd.

 

Volgens planning starten de werkzaamheden begin volgend jaar zodat de ligplaatsen voor het nieuwe vaarseizoen gereed zijn. Omwonenden en mensen op de wachtlijst worden binnenkort schriftelijk geïnformeerd.

 

Bron: DiemerNieuws

www.diemerkrant.nl

 

 

Woningen van ruim half miljoen in hart Diemen

 

Posted on  6 december 2017 By RP

 

Een groot aankondigingsbord is het eerste teken dat de bouw van een complex grotere woningen op de hoek van het Wilhelminaplantsoen en de Ouddiemerlaan op gang gaat komen. Op de plaats van het voormalige postkantoor gaat DID vastgoedontwikkeling tien koopwoningen van drie en vier verdiepingen bouwen met op de binnenplaats een parkeerterrein. De woningen moeten minstens een half miljoen euro per stuk kosten, en dat is de vanaf-prijs. De ontwikkelaar hoopt in het tweede kwartaal van 2018 met de bouw te beginnen maar eerst moeten daarvoor nog enkele procedures worden afgerond.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

Renovatie brandweer- kazerne Diemen start

 

Posted on 4 december 2017 By  RP

 

Aannemer BAM Bouw en Techniek gaat in februari beginnen met de renovatie  van de brandweerkazerne in Diemen. De huidige kazerne is bouwkundig in verouderde staat, bevat asbesthoudende materialen en voldoet qua grootte en indeling niet langer aan de huidige normen. Constructief onderzoek heeft aangetoond dat het gebouw bouwkundig zeer beperkt aan te passen is. Daarom zal met uitzondering van de remise de gehele kazerne worden gesloopt. De nieuwe kazerne krijgt twee bouwlagen met onder meer kantoorruimten, kleedruimten met sanitair, kantine met keuken, instructieruimte, berging, werkplaats en technische ruimten. Tijdens de werkzaamheden blijft de brandweer operationeel vanuit de kazerne. Het nieuwe gebouw moet in september volgend jaar klaar zijn.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

Saan Diemen zet uniek kunstwerk op z’n plek

 

Posted on 1 december 2017  By RP 

 

Koninklijke Saan uit Diemen heeft een enorme uitvoering van de bekende Delftsblauwe voorstelling ‘Kussend Paar’ verhuisd van Hoofddorp naar Amsterdam en daar geplaatst bij de Hempont. Het mannetje en het vrouwtje, die samen 6700 kilo wegen, stonden in Hoofddorp waar ‘het grootste liefdeskoppel van Nederland’ de afgelopen twee jaar is bedacht en gebouwd door kunstenaar Saske van der Eerden in samenwerking met BRIGHT UP. De giga beelden van Kissing Couple XXXL zijn beide bijna tien meter groot (ongeveer drie verdiepingen hoog) en daarom met bijzonder transport over de weg naar hun eindbestemming getransporteerd. Op de eindbestemming stond een telekraan van Saan klaar om de beelden op de juiste positie te hijsen. Op 14 december zijn de sokkel en het terrein rond de beelden ook gereed en wordt het beeld officieel onthuld. ‘’Het kunstwerk geeft allure aan de omgeving en voorbijgangers kunnen hier hun blijdschap en liefde delen,’’ schrijft een trots Saan.

 

Bron: DiemerKrant

 

 

www.diemernieuws.nl

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Foto: Trudy Kroese

 

Bewoners van De Oude Smidse gaan nieuwe uitdaging aan

 

zo 26 nov 2017

 

DIEMEN - Barend Klarenbeek en Irene Swier hebben De Oude Smidse verkocht en zijn naar Portugal vertrokken. In het voorjaar verhuizen zij naar Bonaire.

 

Barend en Irene kochten De Oude Smidse 5,5 jaar geleden van de familie Van Dijk. Zij gingen er wonen en hebben het pand gerestaureerd.

 

Barend: "Wij waren op zoek naar een pand dat gerestaureerd moest worden. Toen wij hier kwamen wonen was het pand een bouwval. Er was geen riool, sanitair, gas en licht. Er was geen toilet te vinden in het hele pand. De Oude Smidse is een gemeentelijk monument en dat had tot gevolg dat wij de buitenkant en inwendige structuur in originele staat moesten houden. In overleg met de monumentencommissie van Noord-Holland hebben wij het pand van binnen en buiten volledig opgeknapt."

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

www.diemerkrant.nl

 

 

Verkoop nieuwe fase Plantage de Sniep start

 

Posted on 20 november 2017  By RP 

 

De verkoop van woningen in Fase 10 van uitbreidingsgebied Plantage de Sniep in Diemen begint op dinsdag 21 november. Deze fase van ontwikkelaar BPD omvat onder andere souterrainwoningen, split-level woningen en huizen met een veranda. De oppervlakte van de woningen loopt uiteen van 113 tot 220 vierkante meter. Elke woning beschikt over een eigen parkeerplaats. Meer informatie is te vinden op de  projectwebsite: plantagedesniep/fase-10-de-sniep  Fase 10 is de voorlaatste fase van het nieuwe woongebied; fase 11 wordt ontwikkeld door Dura en zal bestaan uit 34 rijwoningen waarvan het ontwerp is geïnspireerd op de Amsterdamse School. Op Plantage de Sniep wordt momenteel ook hard gewerkt aan de nieuwe Muiderstraatweg.

 

Bron: diemerkrant.nl

 

 

 

Plan Arent Krijtstraat ook financieel haalbaar

 

Posted on  20 november 2017 By RP

 

Nieuwe plannen voor de hoek van de Arent Krijtstraat en de Hartveldseweg, waar het voormalige kantoorpand inmiddels is gesloopt, moeten voor de ontwikkelaar (financieel) realiseerbaar zijn. Kan dit niet, dan blijft de locatie nog vele jaren braak liggen. De herontwikkeling dient ook ‘stedebouwkundig adequaat’ te zijn. Uitgangspunt is dat de lokatie de poort van Diemen aan de westkant vormt waar een ruimtelijke en functionele opwaardering wordt beoogd. ‘’Het is onwenselijk dat deze lokatie geen adequate stedebouwkundige invulling krijgt.’’ Dat alles schrijven B&W in een nieuwe notitie aan de raad over de Arent Krijtstraat locatie. Eerder werd het plan voor een 11 verdiepingen hoge flat na veel weerstand van omwonenden door de raad verworpen. Ontwikkelaar AM past nu het bouwplan aan. ‘’Het college dringt er bij AM op aan dat daarbij een participatietraject wordt doorlopen waarbij de omwonenden en overige inwoners betrokken worden’’.

 

Bron: Diemerkrant.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vereniging Historische Kring Diemen

Attentiepunten