HKD Agenda

Activiteitenlijst 2018

Lezingen + Quiz 2018

Quiz met Steven Dijk

Steven Dijk verzorgt een quiz over Diemen, Nederland en Europa op zondag 9 september. De aanvang is om 14.00 uur en vindt plaats in de mooie schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg 23 in Diemen.

Komt allen.

Lezingen

Lezing V&D

13 oktober in de Schakel

Lezing over V&D 13 oktober om 13.30 uur in de Schakel door Philippe Hondelink. Hij publiceerde het boek Vroom & Dreesmann, de opkomst en ondergang van het warenhuis 1887-2016 dat in mei 2016 verscheen en inmiddels een tweede druk kent. Heeft u toevallig nog V&D spullen in huis?  Dhr Hondelink is altijd geïnteresseerd om zijn collectie verder uit te breiden.

Lezing Gedeelde Historie

Op dinsdag 20 november om 20.00 uur houdt Jaap Haag een lezing met als titel Gedeelde historie.

Het gaat dus over de vraag wat nieuwkomers/inburgeraars in ons land over de geschiedenis van Nederland en natuurlijk van Diemen (zouden) moeten weten.

Clubhuis HKD

Lezingen 2017

mevrouw Corrie Swinkels-Verwer

Diemen 11-11-2017, eigen nieuwsdienst HKD

Op  zaterdag 11 november organiseerde de HKD een lezing gehouden door mevrouw Corrie Swinkels-Verwer.

Voor ruim 50 bezoekers hield zij een erg leuk en interessant verhaal over haar hobby en vooral werkzaamheden op het gebied van textielrestauratie.

Zij heeft vele jaren bij het Rijksmuseum gewerkt en daar prachtige kleden en kledingstukken gerestaureerd. Ook voor het Koninklijke Huis heeft zij veel werkzaamheden verricht.

Het publiek was na afloop erg enthousiast over deze met veel ankedotes gehouden voordracht.

Bron: www.historischekringdiemen.nl

‚Äč