2. Nieuws en Nieuwtjes

HKD Agenda Nieuws

DIEMERKRANT.NL

ACTUEEL NIEUWS UIT DIEMEN

type dit adres uw browser

Tankstation De Blokhut in Diemen is nu Esso

Posted on 15 september 2018 By RP

Tankstation De Blokhut aan de Muiderstraatweg in Diemen is deze week omgebouwd van Texaco naar Esso. Het werk aan het tankstation bij bedrijventerrein Stammerdijk is maandag begonnen en was vrijdag volledig afgerond. De verandering vloeit voort uit het besluit van de internationale energiebedrijven EG Group en ExxonMobil om in het kader van hun samenwerking alle 650 Texaco en Firezone benzinestations in de Nederland en België verder te laten gaan onder het merk Esso. In dat kader zijn deze week ook de benzinestations in Haarlem en Zaandam verbouwd. Tankstation de Blokhut in Diemen stamt uit het eind van de jaren dertig van de vorige eeuw en is daarmee het oudste nog functionerende tankstation van Nederland. Vanwege die unieke geschiedenis staat het gebouwtje ook op de monumentenlijst.

Foto en tekst: Burgemeester Erik Boog

Prachtig vuurwerk aan de Venserkade

Diemen 8 september 2018

Met prachtig vuurwerk aan de Venserkade eindigde weer een oergezellig en rustig verlopen Diemer Festijn!

Alle vrijwilligers, sponsors, hulpdiensten en gemeentelijke medewerkers enorm bedankt!

Bron: Onze Burgemeester Erik Boog

Foto: Erik Boog (Burgemeester van Diemen)

v.l.n.r. John Hean, Frans Deckers en Ad Saan

Foto: John Hean

Kramenmarkt Diemer Festijn succesvol voor de HKD

Diemen 9 september 2018

De jaarlijkse Kramenmarkt, van het Diemer Festijn  was voor de Historische Kring Diemen succesvol. Verschillende nieuwe leden hebben zich aan gemeld.

Er werd nogal boeken en ook veel setjes van de nieuwe HKD ansichtkaarten en andere spullen verkocht.

Ook het HKD clubhuis werd druk bezocht en daar is ook het een en ander verkocht en veel informatie verstrekt over de Historische Kring Diemen.

Of daar ook nieuwe leden zijn ingeschreven is nog niet helemaal bekend.

Hierover later meer.

Bron: Nieuwsdienst Historische Kring Diemen