1. Nieuws en Nieuwtjes 

< 3. 2. 1.

HKD Agenda Nieuws

 

De  Diemerkrant maakt zijn eigen foto's

 

 

Facebook DiemerNieuws

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

  

jeroen van de Kraats en Yourick Fokker, beiden van Depot Diemen, Lex Scholten, wethouder gemeente Diemen, Ruud Snelderwaard, directeur Nuoncentrale Diemen, Joop Saan, eigenaar Koninklijke Saan. (Foto: Koninklijke Saan.)

 

Onderzoek nieuwe huisvesting Koninklijke Saan aan Overdiemerweg

 

vr 16 mrt 2018,

 

DIEMEN - Koninklijke Saan, de gemeente Diemen, Depot Diemen en Nuon hebben dinsdag een intentieovereenkomst getekend voor het onderzoeken van nieuwe huisvesting voor Koninklijke Saan binnen de de gemeente Diemen.

 

De vier partijen hebben daarmee de intentie om te onderzoeken of de locatie - gelegen aan de Overdiemerweg en in eigendom van Nuon - de meest geschikte locatie is voor de nieuwe huisvesting van Saan formeel bekrachtigd.

 

Verder ontwikkelen

Koninklijke Saan heeft momenteel haar hoofdvestiging en een tweede bedrijfsterrein aan de Weesperstraat in Diemen. De hoofdvestiging is meer dan veertig jaar geleden gebouwd. De bedrijfsgebouwen zijn toe aan een grondige renovatie. Bovendien is de verdeling over twee terreinen niet meer ideaal en is de huidige ligging in de directe nabijheid van woongebieden niet wenselijk. Saan is daarom op zoek naar een nieuwe locatie waar het bedrijf zich weer verder kan ontwikkelen. Het bedrijf is al sinds de oprichting, 120 jaar geleden, verbonden aan Diemen en wil graag binnen de gemeente blijven. De gemeente wil zich inspannen om Saan, dat voor veel werkgelegenheid zorgt en een ruime maatschappelijke bijdrage levert, te helpen bij het vinden van passende huisvesting binnen de gemeentegrenzen.

 

Nuon

Nuon heeft een terrein voor de productie en distributie van elektriciteit op eigen grond aan de Overdiemerweg in Diemen. Voor de bedrijfsvoering van de elektriciteitscentrale is niet alle grond in gebruik en Nuon is bereid om in gesprek te treden met Saan inzake het in erfpacht uitgeven van het stuk grond voor een functie die bij de bedrijfsvoering van Nuon past.

 

Depot Diemen is de conceptontwikkelaar die samen met de partijen onderzoekt of de huisvestingbehoefte van Saan te realiseren is op het stuk grond van Nuon.

 

Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst hebben Saan, gemeente Diemen, Depot Diemen en Nuon geen bindende afspraken gemaakt, maar is men wel overeengekomen zich actief in te spannen om tot goede en bindende afspraken te komen die de nieuwbouw voor Saan

mogelijk maken.

 

Woningbouw

Wethouder ruimtelijke ontwikkeling Lex Scholten is blij met deze stap. "De ontwikkelaar Depot Diemen zou hier een distributiecentrum bouwen. Dat wordt nu omgezet nu blijkt dat een vestiging van Saan op die locatie tot de mogelijkheden behoort. De gemeente heeft alle betrokken partijen bij elkaar gebracht met dit resultaat. Ik verwacht dat nog dit jaar alle contracten kunnen worden getekend. Wat er met de huidige locatie van Saan gaat gebeuren is nog niet bekend. Woningbouw op die plaats behoort wat de gemeente betreft tot de mogelijkheden."

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

Deel brandweerkazerne wordt gesloopt

 

di 20 mrt 2018,

 

DIEMEN - De sloop van een groot deel van de brandweerkazerne is in volle gang. De garage waarin de brandweerauto's staan wordt niet gesloopt.

 

De nieuwe kazerne krijgt twee bouwlagen en verschillende gebruiksfuncties, zoals kantoorruimten, kleedruimten met sanitair, kantine met keuken, instructieruimte, berging, werkplaats en technische ruimtes.

 

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijft de brandweer operationeel vanuit de huidige kazerne.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

 www.diemerkrant.nl

Type dit websiteadres in uw browser

 

 

 

Historische Kring maakt ansichtkaarten Diemen

 

Posted on 19 maart 2018 By RP

 

De Historische Kring Diemen heeft twee verschillende sets ansichtkaarten uitgebracht van Diemen anno 2018. Iedere set telt vijf kaarten van gebouwen en objecten die na 2000 in Diemen zijn gebouwd.

 

Op die manier geven ze een goed beeld van het nieuwe Diemen, zegt de Historische Kring. De ansichtkaarten zijn op maandagmorgen te koop bij de Historische Kring Diemen in gebouw De Schakel aan de Burg. Bickerstraat. Eén set kost vier euro, voor de twee sets samen is de prijs 7,50 euro.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

Saan Diemen geeft jeugd dodehoek les

 

Posted on 16 maart 2018  By RP

 

Koninklijke Saan uit Diemen is weer gestart met de “Dode Hoeklessen’ aan kinderen van groep 8 van een aantal basisscholen in de buurt van Diemen. Elke vrachtwagen heeft een aantal dode hoeken en een chauffeur kan niet in al zijn spiegels tegelijk kijken. Om ongevallen te voorkomen blijft het noodzakelijk dat alle verkeersdeelnemers, dus zeker jonge (fietsende) weggebruikers, goed op de hoogte zijn van het gevaar van de dode hoek, aldus Saan. De kinderen zijn altijd erg enthousiast tijdens deze verkeerslessen en ervaren op een leuke en actieve manier wat de gevaren op de weg kunnen zijn De kinderen krijgen eerst de theorie uitgelegd aan de hand van een film en daarna gaan ze naar buiten om met een verhuiswagen van Saan de praktijk te ervaren. Ze mogen zelf om de beurt plaatsnemen achter het stuur, terwijl hun klasgenoten rondom de vrachtwagen staan. Zo ervaren ze zelf wat een vrachtwagenchauffeur wél – en vooral níet – kan zien. Na de praktijk gaan de kinderen weer naar binnen om via vragen] meer te wten te komen.

 

 

Bron Diemerkrant

  

 

Facebook DiemerNieuws

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld 

 

Hoogste punt nieuw schoolgebouw is bereikt

 

wo 7 mrt 2018,

 

DIEMEN - Het hoogste punt van het nieuwe gebouw van brede school De Kersenboom is vandaag bereikt.

 

Personeel van de school bood de bouwvakkers een 'pannenbierlunch' aan.

 

Het schoolgebouw wordt naar verwachting eind juli opgeleverd. De school gaat aan het begin van het schooljaar 2018-2019 open.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 1. Nieuws en Nieuwtjes 

< 3. 2. 1.

HKD Agenda Nieuws

 

De  Diemerkrant maakt zijn eigen foto's

 

 

Facebook DiemerNieuws

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Foto: DiemerNieuws

 

Burgemeester Erik Boog en Wahida Amier getrouwd

 

vr 18 mei 2018

 

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog en Wahida Amier zijn vrijdagmiddag in het gemeentehuis van Diemen getrouwd

 

Op het plein achter het gemeentehuis volgden zo'n tweehonderd belangstellenden de huwelijksceremonie via twee schermen.

Nadat het huwelijk was voltrokken kwamen de burgemeester en zijn bruid naar buiten. Er werd een toost uitgebracht en de aanwezigen feliciteerden het bruidspaar.

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 24 mei.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

Foto: DiemerNieuws

 

Grote zorgen om pastorie Sint Petrus' Banden

 

do 19 apr 2018,

 

DIEMEN De bouwkundige staat van de pastorie van Sint Petrus' Banden, een rijksmonument, is zo slecht dat erfgoedvereniging Heemschut er bij de eigenaar, het parochiebestuur van Sint Petrus' Banden, en de gemeente op aandringt dat er maatregelen worden genomen om het gebouw te behoeden voor verval.

 

Het parochiebestuur wil niets liever, maar moet daarvoor het pand verkopen. En daarvoor geeft het bisdom maar geen toestemming.

 

Erbarmelijke toestand

Bij een inspectie constateerde Bond Heemschut dat de pastorie in een erbarmelijke toestand verkeert en hard achteruit gaat. De erfgoedvereniging trok daarom aan de bel bij het parochiebestuur en de gemeente Diemen.

 

Overname Stilgezeten heeft het parochiebestuur niet. Al in 2014 wilde Stadsherstel de pastorie overnemen om er woningen in te realiseren, toen de enige manier om de pastorie te redden, maar vervolgens treuzelde het bisdom zo lang met de handtekening onder de overdracht aan Stadsherstel, dat deze organisatie zich terugtrok.

 

Vlot trekken De bemoeienis van Heemschut, overigens niet door het parochiebestuur gevraagd, zou misschien wel kunnen helpen om het project weer vlot te trekken.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

www.diemerkrant.nl

Type dit websiteadres in uw browser

 

 

 

 

 

Open dagen van start in Saan Museum Diemen

 

Posted on 7 april 2018  By RP 

 

Het Saan Museum in Diemen is zondag 8 april voor ’t eerst deze zomer weer open voor het publiek. De collectie uit de 120-jarige geschiedenis van dit Diemer bedrijf is te bezichtigen van 13.00 tot 16.00 uur. Het museum met onder meer historische auto’s en kranen, talloze foto’s, oude onderhoudsboeken en gereedschappen van vroeger is gevestigd bij de hoofdvestiging van Koninklijke Saan aan de Weesperstraat. (Oud-)personeelsleden van het bedrijf zijn aanwezig om een toelichting te geven of herinneringen op te halen. De toegang is gratis en ook voor parkeren hoeft niet betaald te worden. De volgende open dagen zijn op de zondagen 27 mei, 1 juli, 9 september, 21 oktober en 18 november. Het museum is op aanvraag ook voor groepen beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.saan.nl/saanmuseum/

 

Bron: Diemerkrant.nl

 

   

 

Facebook DiemerNieuws

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Er is nu meer verbinding tussen de markt en de horeca op het Diemerplein. (Foto: Trudy Kroese)

 

Positieve reacties op indeling markt

 

wo 4 apr 2018,

 

DIMEN - De reacties op de nieuwe indeling van de weekmarkt op het Diemerplein zijn positief.

 

Bezoekers, marktkooplieden en horecaondernemers aan het Diemerplein vinden de nieuwe opstelling van de kramen een verbetering.

Door de nieuwe indeling is er een ruim looppad tussen een aantal kramen en de horecazaken. Veel klanten lopen nu een rondje over de markt en komen langs veel kramen.

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 5 april.

 

Bron:: DiemerNieuws

 

 www.diemerkrant.nl

Type dit websiteadres in uw browser

 

 

Brandweerkazerne in Diemen even puinhoop

 

Posted on 4 april 2018  By RP  

 

De brandweerkazerne van Diemen is grotendeels gesloopt. Alleen het deel waar de brandweerauto’s in staan is nog overeind gebleven en zal ook zo blijven. De gesloopte gedeelten worden vervangen door een nieuwe gebouw van twee bouwlagen met onder meer kantoorruimten, kleedruimten met sanitair, kantine met keuken, instructieruimte, berging, werkplaats en technische ruimten. Tijdens de werkzaamheden is de vaste bezetting van de kazerne gehuisvest in enkele containers achter het gebouw. De inzetbaarheid van de brandweer in Diemen komt op die manier niet in gevaar. Aannemer BAM Bouw en Techniek hoopt de nieuwe brandweerkazerne van Diemen in september klaar te hebben.

 

Bron: DiemerKrant

 

Overdruk uit het blad

van Daarom Diemen, voorjaar 2018

 

 

Bron: Daarom Diemen

JPEG 

 

 

Vereniging Historische Kring Diemen