Financiën 2019 - 2020

Doelstellingen HKD

 

ANBI Status 

 

De Historische Kring Diemen

is door de belastingdienst

met ingang van 2012 aangemerkt

als Algemeen Nut Beogende Instelling

(ANBI).

 

 

Deze ANBI Status geeft belastingvoordelen voor personen en instellingen (zoals  onze Historische Kring Diemen). Zo zijn zij over te schenken bedragen geen schenkings- of successierechten verschuldigd. ANBI fiscaal nummer: 805649438 

Personen (en ook bedrijven) die tijdens hun leven de Kring willen begiftigen, kunnen deze bedragen als gift bij hun belastingopgave opvoeren.

 

Ook donateurs kunnen hun donaties als gift opvoeren op hun belastingopgave

 

Vanaf 1 januari 2014 kan een periodieke schenking op twee manieren worden vastgelegd, namelijk bij de notaris óf in een schriftelijke overeenkomst tussen u en de Historische Kring. Indien u kiest voor de laatste mogelijkheid dan bespaart u honderden euro’s en een bezoek aan de notaris.

 

Een éénmalige schenking kunt u overmaken op rekening IBAN: NL95 INGB0001525866  tnv penningmeester HKD  onder vermelding van "schenking". Wij zijn blij met iedere extra bijdrage. Wilt u ook lid worden van de Kring? Klik dan op de knop links van deze tekst "Word lid of donateur".

 

Op de website van de Belastingdienst staan voorbeeldformulieren: een overeenkomst voor een periodieke gift in geld en in geval van een machtiging voor automatische incasso een betalingsvolmacht voor een periodieke gift in geld. 


https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/bijzondere_regelingen/goede_doelen/algemeen_nut_beogende_instellingen/belastingregels_algemeen_nut_beogende_instellingen

 

Vereniging 

Historische Kring Diemen

 

HKD, steeds in beweging