Wat doen wij?

Uitgave tijdschrift

Tweemaal per jaar krijgt elk lid van de HKD een tijdschrift. Dit in kleur uitgevoerde blad bestaat uit minimaal 32 bladzijden over tal van onderwerpen over de geschiedenis van Diemen. Indien u geen lid bent zijn deze tijdschriften te kopen bij Bruna in het winkelcentrum in Diemen

De nummers uit 2015 gingen over het "Tien interessante Diemense artikelen" en Reacties op het boek Diemens oorlog. Het eerste nummer uit 2016 gaat over de Ouddiemerlaan, de "Heerenweg" van Diemen. Het tweede nummer is reeds in de maak.

Fotowerkgroep

De fotowerkgroep van de HKD is opgericht om de vele foto's in het bezit van de HKD te beschrijven. Een foto zonder beschrijving is historisch gezien van veel minder waarde dan een afbeelding met een beschrijving. De door veel Diemenaren aangeleverde foto's worden in hun historische context beschreven en vervolgens op de beeldbank van de HKD geplaatst.

Heeft u foto's en die wilt u aan de HKD geven, neem contact op met leden van de fotogroep wil u dan graag te woord staan. Info: info@historischekringdiemen.nl