Nieuws & Nieuwtjes

Nieuwe website HKD

Tijdens de jaarvergadering van de Historische Kring Diemen op 28 maart 2016 is een nieuwe website gepresenteerd.

Herinner je Diemen

Daarnaast is  de samenwerking aangekondigd tussen Historische Kring Diemen en de  Facebooksite  "Herinner je Diemen" www.facebook.com/pg/HerinnerJeDiemen

Bron afbeelding:  Herinner je Diemen

Samenwerking

Door deze samenwerking hoopt de HKD wij een breder en vooral jonger publiek te trekken en de naamsbekendheid van de HKD te vergroten.

Daarnaast zal "Herinner je Diemen" de mogelijkheid krijgen om uit de archieven van de HKD stukken en foto's te publiceren.

Wij zien uit naar een prettige samenwerking en vooral naar een bredere bekendheid van de HKD en daardoor een verjongend ledenbestand.

Jaarvergadering 2017

Foto hamer: Free Stock

Jaarvergadering van de Historische Kring Diemen

Op dinsdag 28 maart en we starten om 19.30 uur.

Plaats is de Schakel, Burg. Bickerstraat 46A te Diemen.

Meer weten?: info@historischekringdiemen.nl

Twee boeken met het "welpenarchief" van de Sioniehorde

Eigen foto HKD

Woensdag 8 februari heeft de HKD het archief van Corry Swinkels-Verwer in ontvangst genomen. Het archief omvat twee boeken met het "welpenarchief" van de Sioniehorde (Nu deel van Scouting Diemen) van 1964 tot en met 1969.  Dit is de periode dat mevrouw Swinkels Verwer de groep-leidster, "Akela" was van deze groep.

Wij danken mevrouw Swinkels-Verwer heel hartelijk voor dit complete tijdsbeeld.

Verslag VIVOS Pubquiz

Zaterdag 4 februari deed een team van HKD mee aan de pubquiz van VIVOS. Het team bestaande uit John Cuypers, John Haen, Han Saan, Jan Kloosterman en Ad Saan werd gedeeld eerste!  Helaas na de bonusvraag ging de overwinning naar een team van het Diemer Festijn.

De VIVOS organiseerde deze avond om geld op te halen voor dansjurken van een meisjesdansgroep in Nadaime.

-------------------

"Koffieklets"