Educatie, lezingen, cursussen,

en diavoorstellingen 

 

Educatie >>>

Lezingen >>>

Cursussen >>>

Diavoorstellingen >>>

 

 

 

Lezingen

 

 

 

11 november 13.00 uur: Lezing over textielrestauratie, 

door mevrouw Corrie Swinkels-Verwer (Rijksmuseum)

 

Corrie Swinkels-Verwer uit Lisse verzamelt al 40 jaar alles wat met handwerken te maken heeft. Zij borduurt al vanaf heel jonge leeftijd, werd opgeleid tot coupeuse, maar borduren was en bleef haar grootste passie. Het grootste deel van haar opleiding heeft zij genoten bij de zusters van de VGLO-school in Diemen. Zij werd geboren in Amsterdam, maar heeft van haar zevende tot haar tweeëndertigste in Diemen gewoond. Zij heeft jarenlang gewerkt als restauratrice antiek textiel in het Rijksmuseum te Amsterdam. Via dit museum werkte zij o.a. ook voor het Koninklijk Huis om de kantcollectie van Koningin Emma tentoonstelling klaar te maken. Uiteindelijk resulteerde dit in een grote tentoonstelling in het Rijksmuseum.

 

Zij zal op zaterdag 11 november 2017 een lezing verzorgen voor de Historische Kring Diemen, waarbij zij met behulp van een PowerPointpresentatie iets zal vertellen over haar werk in het Rijksmuseum. Zij zal tevens een deel van haar uitgebreide verzameling textiel vanaf + 1850 tot + 1950 ten toon stellen. Deze verzameling omvat o.a. kanten mutsen, doopjurken, merklappen, rode schoollapjes (waaronder een aantal, gemaakt door leerlingen van lagere scholen in haar huidige woonplaats Lisse). Daarnaast toont zij een pronkrol uit 1905 van 10 meter lengte en een selectie van zogenaamde proeven van bekwaamheid uit het nijverheidsonderwijs.

 

Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen, ook n.a.v. eventueel door u meegebrachte handwerken, zoals borduurlapjes, haak- en breiwerk uit uw eigen jeugd of familie.

 

Adres: Burgemeester Bickerstraat 46a, 1111 CC Diemen

 

Foto: Free Stock

  

 

 ‚Äč

Menuknop